Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 3 Mar 2018 | 3112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt moale
  • 50 g iaurt
  • 65 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat de la Dr.Oetker (8 g)
  • 100 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt de la Dr.Oetker (3 g)
  • 100 g zmeura congelata
  • Pentru decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida indulcita (tinuta in frigider)
  • "Margarete napolitana decor" de la Dr.Oetker
  • ornamente pentru prajituri de la Dr.Oetker ''Bobite dulci"
  • ornamente pentru prajituri de la Dr.Oetker "Dragoste in tonuri de roz"
  • ornamente pentru prajituri de la Dr.Oetker "Flori de zahar"
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute.

Intr-un castron se pun oul, praful de sare, untul, iaurtul, zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Zmeura se clateste cu apa calda si se scurge, apoi se incorporeaza in aluat.

Se umplu hartiutele cu aluat si se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu 100 ml frisca. Se mesteca totul pana cand ciocolata se topeste. Se toarna amestecul intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se mixeaza, adaugand restul de frisca.

Briosele se decoreaza dupa plac cu ganache-ul de ciocolata alba si se orneaza cu margaretele de napolitana si ornamentele pentru prajituri de la Dr.Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu zmeura si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Egipteana